Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Offentlig upphandling av livsmedel

Handfasta råd för träffsäkra upphandlingar 

Läs om Fyra steg för hållbar upphandling av livsmedel i Dagens Samhälle. Tre experter från Upphandlingsmyndigheten skriver om hur en hållbar affär kräver strategisk måltidsplanering, dialog med marknaden och effektiv implementering av avtalen.

Under den här kursen fokuserar vi på de vanligaste utmaningarna och varvar diskussioner, praktiska och konkreta tips, samt förslag på lösningar. Vi diskuterar hur du på bästa möjliga sätt utifrån din kommuns förutsättningar kan nå upp till de politiska målen i din kommun. Kursen ger dig fördjupad kunskap och praktiska verktyg för välfungerande avtal, anpassade efter de specifika behoven i din kommun och slutligen leder till godare och mer hälsosamma matupplevelser för barn, äldre och sjuka.

Goda skäl att delta​:


  • Säkerställ att du är uppdaterad inom alla juridiska områden som rör dina upphandlingar och avtal

  • Lär dig locka rätt anbud genom god dialog med livsmedelsföretagen

  • Få effektiva verktyg som fungerar i praktiken för mer träffsäkra upphandlingar

  • Samla på dig nya och fräscha sätt att modernisera ditt arbete

  • Resonera, diskutera, lär av andra kommuner

 

Sagt om kursen:

– Toppen! Högsta betyg! Linnea var mycket kunnig och skapade ett bra klimat för öppna diskussioner.
– Mycket användbara "konkreta" tips, bra kursmaterial och riktigt bra exempel från verkligheten.

  • Målgrupp: Kursen vänder sig till dig som arbetar med upphandling av livsmedel. Vare sig du är upphandlare, kostekonom eller livsmedelscontroller på en kommun eller kostchef, kock eller leverantör av livsmedel kommer du att få konkret och matnyttig information och djupare kunskap som förenklar ditt arbete.
  • Pris:

Utbildningsledare

Display linneabrinkalv

Linnea Brinkälv

Linnéa Brinkälv är avtalscontroller och arbetar främst med avtalsuppföljning, avtalstolkning och förhandling i Uppsala kommun. Hon har nära dialog med leverantörer och arbetar förebyggande. Linnéa arbetade tidigare som ansvarig livsmedelsupphandlare och har lång erfarenhet av livsmedelsindustrin, avtalsskrivning samt avtalsuppföljning.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program