Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.

Grundkurs i projektledning inom offentlig verksamhet

Från förberedelsefas till avslutning av projekt

Välkommen till en kurs som förbereder dig väl på ett projekts olika utmaningar, speciellt framtagen för dig som arbetar inom offentlig verksamhet. Under erfaren ledning går vi igenom ett projekts alla olika faser. Mycket fokus läggs på att diskutera de olika utmaningar som du står inför och hur du bör hantera dem.

 

Framgångsrik projektledning

Ledarskap inom projekt innebär stora utmaningar i förhållande till linjeledarskap. En viktig skillnad är tidsfaktorn. I ett projekt måste både gruppen och alla deltagare i projektet börja fungera omedelbart. Som projektledare arbetar du så gott som alltid med begränsade resurser, både när det gäller pengar och människor. Dessutom jobbar du också med ”lånad” personal, dvs du har inte fulla chefsbefogenheter. Det finns i regel många intressenter, många kontaktytor och flera lojaliteter.

 

Hur få ut det mesta av teamets kompetens?

Under kursen får du lära dig att ta tillvara på projektgruppens samlade kompetens. Du lär dig att planera, organisera, rapportera och följa upp ett projekt. Du får ta del av konkreta metoder för att planera och driva arbetet mot uppsatta mål.

 

Under kursen lär du dig att:


  • bli en framgångsrik projektledare som skapar motivation och engagemang

  • skapa vinnande projektteam genom att definiera ansvar och roller

  • framgångrikt hålla tidsramarna för ditt projekt genom att identifiera och följa upp risker

  • skapa och sätta tydliga mål och förutsättningar för ditt projekt

  • förbättra kommunikationen i projektgruppen

  • skapa förankring och ökat intresse för ditt projekt hos viktiga intressenter

  • Målgrupp: Kursen vänder sig både till dig som är på väg att börja arbeta i projektform såväl som till dig som sedan tidigare arbetar
  • Pris:

 

Talare

Display webb barbro

Barbro Ögren

Barbro Ögren är erfaren konsult med mer än 20 års pedagogisk erfarenhet inom projektledning, verksamhetsutveckling, ledarskap och utbildning. Som projektledare har hon implementerat system och processer i företag och i offentlig förvaltning. Hon har utbildat både myndigheter och kommuner i projektledning, ledarskap och konflikthantering. Som konsult har hon haft uppdrag att implementera projektmodeller och driva kravhantering. Hon är certifierad i Scrum (agil projekt metod), ITIL (IT-processer), IPMA nivå D, DISC ledarskapsprofiler och Tränare för Ledarskap och Positiv Påverkan.

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: +46 (0)8 698 06 01

Ladda ner program