Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Offentlig upphandling av IT

Behovs- och marknadsanalys, kravställning och avtal

Att upphandla IT både i form av varor och tjänster är ofta komplext och ställer höga krav på såväl upphandlare som beställare. Det är en utmaning både att förstå organisationens behov och att hantera den snabba teknikutvecklingen.

Kursen syftar till att ge deltagarna rätt förutsättningar för att kunna genomföra lyckade upphandlingar av IT- relaterade tjänster. Du som deltagare får rätt kunskaper och praktiska verktyg för att förbättra upphandlingsprocessen och skapa goda affärer. 

Kursen har ett extra fokus på några av de svåraste utmaningarna vid just IT-upphandling så som utformning av förfrågningsunderlag och avtalsutformning. 

Som deltagare får du även kursledare Lars Arrheds bok "Offentlig upphandling av komplexa IT-tjänster".
 

Ur kursens innehåll:  • Lär dig förbättra upphandlingsprocessens olika steg • Tydlig behovs- och marknadsanalys • Korrekt kravställning • Noggrann avtalsutformning • Förhandlat förfarande • Informationssäkerhet och outsourcingGå båda kurserna i offentlig upphandling av IT till ett paketpris!

Väljer du att gå både denna kurs och Offentlig upphandling av IT – fördjupningsdag om krav och avtal får du totalt 4000 kronor rabatt, 2000 kronor rabatt på vardera kurs. Boka din plats till båda kurserna samtidigt. Ange rabattkod IT-grund vid bokning till Offentlig upphandling av IT och rabattkod IT-fördjupning vid bokning till  Offentlig upphandling av IT – fördjupningsdag om krav och avtal​.

Rabatten gäller enbart dessa två kurser och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Du måste boka dig på båda kurserna vid ett och samma tillfälle för att ta del av rabatten.


Sagt om kursen av tidigare deltagare:


Det är den bästa utbildningen jag har varit på! Allt var relevant och intressant. Jag kan nu förstå varför jag har "slitit" med vissa delar i tidigare upphandlingar och hur jag ska tänka nästa gång.

Bästa föreläsaren någonsin! Lars Arrhed – världsklass.

Överträffar förväntan och koppling till just vad utbildningen heter "Offentlig upphandling av IT".

Oerhört kompetent, kunnig inom området. Skulle nog säga att han är en auktoritet inom området. Lars gjorde föreläsningarna levande och lyckades hålla mitt intresse uppe hela kursdagarna, jag hade nog tom klarat 2 timmar till per dag!!

Det var en jättebra kurs!

Mycket bra innehåll, oerhört kompetent kursledare!


 • Datum: 2020-05-26 - 2020-05-26
 • Pris: 7900 kr exkl. moms
 • Plats: Stockholm

 • Datum: 2020-11-17 - 2020-11-17
 • Pris: 7 900 kr exkl. moms
 • Plats: Stockholm

 • Målgrupp: Alla som jobbar med offentlig upphandling av IT

Utbildningsledare

Display lars arrhed

Lars Arrhed

Lars Arrhed, jur. kand., Göteborgs universitet, har omfattande specialistkunskaper och bred erfarenhet av olika former av komplexa offentliga upphandlingar av IT. Lars är en mycket uppskattad föreläsare och expert som år 2016 gav ut läroboken ”Offentlig upphandling av komplexa IT-tjänster”. Därtill deltar han i Offentliga affärers expertpanel med ansvar för bland annat IT-rättsliga frågor. Han har ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management och är ledamot i institutionsrådet vid Institutionen för tillämpad IT, Chalmers/Göteborgs universitet. Lars företräder främst upphandlande myndigheter och leder Advokatfirman Lindahls Göteborgskontors kompetensgrupp för immaterialrätt samt IT- och telekom.


Lars har god förståelse för lämpliga lösningar inom upphandlingsprocessens alla steg relaterade till IT-områdets komplexitet då han vet att små och stora upphandlingar kan kräva olika fokus. Där myndigheten saknar tillräcklig kännedom om IT-branschens arbetssätt och affärsmässiga villkor bidrar Lars med gedigen expertis med att främst förenkla och hålla nere kostnaderna i upphandlingsprocessen och avtalets genomförande. Därtill har Lars bl.a. biträtt en statlig myndighet i en av Sveriges största IT-upphandlingar med ett kontraktsvärde om ca 500 mkr som har överprövats utan att myndigheten har behövt rätta eller göra om upphandlingen

 

 

Boka

 

Frågor?

Fbfoto

Namn: Åza Swedin Mickiewicz

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program