Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.

e-Arkivering

System för e-Arkiv blir allt vanligare inom såväl myndigheter som företag. Vad är viktigt att tänka på när vi övergår till e-arkivering?

  • Målgrupp: Arkivpersonal eller andra personer som arbetar med arkivering av digital information
  • Pris: 6 900 kr exkl moms

Även om vi inte har ett välutvecklat system, behöver vi ta ett samlat grepp om hela den elektroniska lagringen av information. Detta för att säkerställa lagringen av information, både på kort och lång sikt. På kursen går vi igenom hur man bygger strategier för bevarande av elektroniska handlingar. Vi baserar kursen på Riksarkivets krav för statliga myndigheter. Krav som anses som goda råd för såväl kommuner som privata företag.

Kursledare

Display jan appelquist

Jan Appelquist

Jan Appelquist är arkivarie med mångårig erfarenhet som konsult och utbildare. Han har ansvarat för SIPU:s kurser om arkivering och diarieföring sedan 1986, och leder diarieförings- och arkiveringskurserna på grund-, fördjupnings- och diplomeringsnivå samt diarieförings och arkiveringskurser för chefer. Jan är också ansvarig för och leder olika utbildningar om dokumenthantering. Han genomför ofta uppdragsutbildningar på olika statliga och kommunala myndigheter samt är författare till boken Dokumenthantering i informationsförvaltningen – en handbok.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Namn: Elisabeth Dahlström

Tel: 08-698 06 03

Mob: 0709-12 96 11

Ladda ner program