Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Besöksresa till EU:s institutioner i Bryssel

Få ökad insyn i EU:s beslutsprocesser

Idag styrs arbetet på svenska nationella, regionala och lokala myndigheter till stor del av det europeiska regelverket. Du som tjänsteman behöver därför förstå arbetsstrukturen och beslutsprocessen på den europeiska nivån, för att effektivt kunna driva viktiga frågor och påverka i de forum där besluten fattas. För att du ska få ökad insyn i EU:s beslutsprocesser arrangerar SIPU en öppen besöksresa till EU:s institutioner i Bryssel!

Vi erbjuder ett upplägg med en förberedande halvdags föreläsning på plats i Bryssel, där du får grunderna i EU:s funktions- och arbetssätt samt var vi svenskar kommer in i bilden. Under två dagar träffar vi sedan personer, oftast svenska representanter, som berättar om EU-arbetet från insidan. Vi besöker dessa personer på deras arbetsplatser i EU:s centrala institutioner: Europeiska kommissionen, Europaparlamentet och Ministerrådet för att följa ett ärendes gång genom beslutsprocessen. Vi besöker även Sveriges ständiga representation och en lobbyorganisation för att få med medlemslandets alla ingångar respektive intresseorganisationers och det civila samhällets möjligheter till inflytande.

Under dagarna får du även uppleva Bryssel, Europas huvudstad, och dess atmosfär, arkitektur och gastronomi. Under de gemensamma måltiderna reflekterar vi över nya kunskaper och intryck vi fått under dagen.

Efter besöken har du som deltagit fått en bra bild av hur EU arbetar, hur beslutsprocessen fungerar och hur man till exempel som myndighet och organisation på kommunal, regional och nationell nivå får insyn och inflytande i EU:s beslutsprocesser. Du har även fått förståelse för vilka som är dina nyckelpersoner och ingångar till egna nätverk i Bryssel, så att du kan skapa inflytande i beslut inom ditt område på den europeiska spelplanen.

Program

Programmet inleds på plats i Bryssel, inklusive gemensamma middagar (dag 1 och 2).

Flygresa tur och retur Bryssel ombesörjer du själv och kan därmed förlänga vistelsen för att boka in egna möten och besök före och efter programmet, (dock är det obligatoriskt att medverka under hela besöksprogrammet).

Detta ingår i priset:


  • två och en halv dags program i Bryssel med besök vid EU:s institutioner under ledning av Manuela Leijerfelt, 

  • två övernattningar på hotell i centrala Bryssel,

  • två middagar, tre luncher.

  • lokala transporter i Bryssel

  • kursdokumentation

Resa tur och retur Bryssel, samt transport till och från flygplatsen ordnas av deltagaren på egen hand.

OBS! Kursanmälan är bindande.

  • Datum: 2020-11-17 - 2020-11-19
  • Pris: 25 900 kr exkl moms
  • Plats: Bryssel, Belgien

  • Målgrupp: Handläggare och chefer som deltar i kommittéer och arbetsgrupper på EU-nivå, samt alla övriga som är intresserade

Utbildningsledare

Display manuela leijerfelt

Manuela Leijerfelt

Med lång erfarenhet som utbildare och expertrådgivare kring EU-frågor leder Manuela sedan många år besöksresor till Bryssel och EU:s institutioner. Hon har mer än 20 års erfarenhet av EU:s verksamhet och funktionssätt förvärvad genom arbete både inom Europeiska kommissionen och Europaparlamentet, samt inom svensk statsförvaltning på riksdagen, olika departement och myndigheter.

 

 

Boka

 

Frågor?

Fbfoto

Namn: Åza Swedin Mickiewicz

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program