Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

GDPR för registratorer och andra som hanterar personuppgifter

Personuppgiftsskydd i diarium, arkiv, protokoll och på nätet

Du som arbetar med att registrera, publicera eller i övrigt hantera personuppgifter behöver ha god kunskap om hur personuppgiftsskyddet fungerar i och med nya dataskyddsregleringen. Det kan vara svårt att göra en balanserad bedömning av vad som gäller enligt EU:s dataskyddsförordning, och när denna står i kontrast till annat regelverk som styr offentlig förvaltning, t.ex. offentlighetsprincipen och arkivlagsstiftningen.

Denna kurs ger dig en grundläggande genomgång av personuppgiftsskyddet enligt GDPR och ökad förståelse för hur lagstiftningen ska tillämpas i praktiken. Du får exempel som hjälper dig att hantera en handling som innehåller personuppgifter på rätt sätt, att göra egna bedömningar enklare och snabbare samt veta när du behöver ställa frågan vidare.

Ur kursens innehåll: 



  • Vad innebär det att GDPR (General Data Protection Regulation) tillämpas som lag i Sverige?




  • Vilken lagstiftning är det som styr, nya dataskyddsregleringen eller offentlighets- och sekretesslagen (OSL)?




  • Vad får du lämna ut när det gäller handlingar som innehåller personuppgifter?




  • Hur kan du uppfylla krav på registerutdrag?




  • Vad gäller för samtycke?




  • Vad får du publicera på internet?




  • Hur ska personuppgiftsskyddet tillämpas i sociala medier och vid användning av så kallade molntjänster?




  • Vad händer när missbruksregeln försvinner p.g.a. den nya dataskyddslagen?




  • Hur blir rollen som dataskyddsombud?



Sagt om kursledaren:

Mycket bra. Stor kunskap i ämnet. Förmedlar också ett lugn och en trygghet i ett snårigt område.

Väldigt kunnig, bra retoriskt. Lätt att följa med när hon pratade.

  • Datum: 2019-03-05 - 2019-03-06
  • Typ: Kurs
  • Pris: 9 800 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Datum: 2019-06-11 - 2019-06-12
  • Typ: Kurs
  • Pris: 9 800 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Målgrupp: Kursen är för dig som hanterar, registrerar eller publicerar personuppgifter, t.ex. som registrator, administratör, informatör, handläggare och nämndsekreterare

Kursledare

Display cecilia2senaste  2

Cecilia Magnusson Sjöberg

Cecilia Magnusson Sjöberg är professor och ämnesföreståndare i rättsinformatik vid Stockholms universitet. Cecilia har lång erfarenhet av juridiskt arbete kring användning av IT inom både den offentliga och privata sektorn. Utöver forskning och undervisning medverkar Cecilia i flera statliga utredningar som rör frågor om integritetsskydd. Hon har även skrivit en lärobok som behandlar personuppgiftslagen.

 

 

Boka

 

Frågor?

Tel: +46 (0)8 698 06 01

Ladda ner program