Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Systematiskt informationssäkerhetsarbete i offentlig förvaltning

Implementera med rätt prioriteringar

Informationssäkerhetsfrågorna blir alltmer uppmärksammade inom offentlig förvaltning och en rad skandaler har uppdagats den senaste tiden. Arbetet med att implementera ett ledningssystem för informationssäkerhet berör många fler än de ytterst ansvariga, och allt fler roller i organisationen behöver grundläggande kunskaper om informationssäkerhet. Vid verksamhetsanslysen och införandet av informationssäkerhetsstandarder dyker ofta en rad röda flaggor upp – hur ska du prioritera? Och vad gäller i förhållande till andra lagkrav som styr offentlig verksamhet?

Ta hjälp av experter och MSB:s metodstöd

SIPUs kunniga kursledare har erfarenhet från systematiskt informationssäkerhetsarbete både inom kommunal verksamhet och från myndighet med mycket strikta säkerhetskrav.  Oavsett om du är säkerhetsansvarig, chef eller processägare kommer du efter utbildningen att känna dig trygg med din förståelse för vad ett systematiskt informationssäkerhetsarbete innebär, samt hur du kan implementera ett ledningssystem för informationssäkerhet med hjälp av bl.a. MSB:s metodstöd.

På denna utbildning lär du dig:


  • Grunderna i arbetet med informationssäkerhet

  • Prioritera rätt i implementeringen av LIS

  • Få koll på gränsdragning och påverkan från andra regelverk

  • Målgrupp: Du som arbetar med systematiskt informationssäkerhetsarbete, t.ex. som ansvarig, chef, dataskyddsombud, verksamhetsutvecklare, processägare, jurist eller i en annan befattning.
  • Pris: 10 800 kr exkl. moms

Utbildningsledare

Display eric stenberg feb2019

Eric Stenberg

Kursledare Eric Stenberg jobbar som IT- och informationssäkerhetskonsult på Knowit med fokus på att vara mellan de policyskapande aktiviteterna och de tekniska implementationerna som de faktiskt innebär. Erik arbetar för närvarande med teknisk IT-säkerhet samt informationssäkerhetsaktiviteter för en större svensk myndighet med starka säkerhetskrav. 

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program