Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

ÄTA-arbeten

Säkra kontraktssumman, få kontroll över ÄTA-kostnader och främja ett gott samarbete på byggarbetsplatsen

Förändringar som uppkommer vid en entreprenads genomförande är nästan ofrånkomligt, men kan föranleda tvister mellan beställare och leverantör. Det är viktigt att ändringar och diskussioner om ändringar kan ske utan att arbetet stannar upp.

ÄTA-arbeten i AB 04

Denna kurs utgår från AB 04. Den är framtagen för att du ska få en bra överblick och kännedom om ÄTA (2 kap och därtill hörande kalkylregler) samt entreprenörens ansvar för fel och skada (5 kap) i AB 04. Vi går igenom beställarens ändringsbefogenhet, avbeställningsrätt, entreprenörens rätt och skyldighet att utföra ändringar och tillägg samt fel- och skadeståndsregler.

5 anledningar att gå kursen:  • Få koll på regleringarna i AB 04  • Känn dig trygg i diskussioner om reglering av ÄTA och ansvar enligt AB 04  • Främja ett gott samarbete med upphandlad entreprenör och undvik onödiga tvister  • Skapa kontroll över dina kostnader  • Få hjälp med utformande av relevanta AF avsnitt


  • Målgrupp: Du som hanterar ÄTA-arbeten i ditt arbete
  • Pris:

Utbildningsledare

Display peter degerfeldt

Peter Degerfeldt

Peter Degerfeldt är advokat och delägare i Landahl Advokatbyrå. Han har sedan 2003 varit verksam på advokatbyrå och är sedan 2006 ledamot av advokatsamfundet. Peters kompetens och inriktning är entreprenad- och konsulträtt, inom detta område biträder han vid kontraktsförhandlingar, tvister etc. Han är ofta anlitad som föreläsare och medverkar regelbundet i olika tidskrifter och är publicerad läroboksförfattare inom entreprenad- och konsulträtt. Peter är även anlitad som skiljeman i entreprenadtvister.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program