Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Digital tillgänglighet och inkluderande design

Inkluderande design som leder till delaktighet i samhället

Vid årsskiftet trädde lagen om tillgänglighet till digital offentlig service i kraft och på denna kurs får du hjälp att komma igång och få en mer djupgående förståelse för vad den nya lagen och tillgänglighetsarbete innebär. Kursen är workshopbaserad vilket innebär att ditt eget bidrag och deltagande är en viktig del av kursen. Vi kan läsa och lyssna, men det är först när vi får uppleva och ställas inför en utmanande uppgift som frågorna dyker upp.

Upplev själv under workshopen

Under workshopen får du själv uppleva olika funktionsvariationer och prova olika hjälpmedel. Under kursen får du även öva på att analysera tillgängligheten på olika digitala plattformar. Du får även tid för reflektion och samtal med kollegor från hela landet.

Passa på att få värdefulla tips om hjälpmedel och aktuell kunskap som underlättar ditt tillgänglighetsarbete.

Därför ska du gå kursen:


  • Lär dig mer om vad den nya lagen innebär för din organisation

  • Upplev och lär mer om hur olika funktionshinder påverkar navigering

  • Lär dig navigera med och använda olika typer av hjälpmedel

  • Diskutera dina frågor och lär av duktiga tillgänglighetsexperter för hur du hittar sårbara punkter på webbplatser

  • Konkreta verktyg för ett hållbart och långsiktigt tillgänglighetsarbete

 

Kursledare Frida Fredblad presenterar:

  • Datum: 2020-06-03 - 2020-06-04
  • Pris: 9 800 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Målgrupp: Kursen vänder sig främst till dig som har grundläggande kunskap om den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service och vill fördjupa dina kunskaper. Kursen passar så väl dig som är beställare, kommunikatör, upphandlare, webbansvarig eller arbetar med webbutveckling på något sätt.

Utbildningsledare

Display frida f

Frida Fredblad

Frida Fredblad har flerårig erfarenhet inom UX och front end-utveckling. Hon ansvarar idag för produktionsstöd och tillgänglighetsförankring på ett e-learningföretag. Frida har en examen i medieteknik samt är CPACC-certifierad (Certified Professional in Accessibility Core Competencies) och håller i workshops om inkluderande design och tillgänglighet med syfte att sprida kunskapen om tillgänglighet till myndigheter, företag och privatpersoner.

Display moaglantz

Moa Glantz

Moa Glantz har flerårig erfarenhet inom UX och har specialiserat sig på tillgänglighet. Hon har en examen i medieteknik och har arbetat i allt från EU-projekt till att utbilda mindre designbyråer i tillgänglighet. Hon är idag delägare i ett UX-konsultbolag och drivs av att hjälpa stora som små företag med användarinkludering. 

Display tommy

Tommy Feldt

Tommy Feldt är en erfaren UX-designer och tillgänglighetsexpert. I sin roll som konsult hjälper han flera välkända företag att arbeta strategiskt och långsiktigt med inkluderande design och tillgänglighet. Han utbildar, testar, föreläser och ger råd. Bakom sig har han en masterexamen i Människa-datorinteraktion.

 

 

Boka

 

Frågor?

92f365ce b1f3 4072 8aa5 9004e88c9477

Namn: Emma Lindvall

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program