Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Ekonomi i Horizon-projekt

Säkra ett bättre finansiellt resultat

Under denna kurs kommer vi att gå in djupare på de ekonomiska aspekterna i ett Horizon 2020-projekt, för att du ska känna dig tryggare i ditt arbete och kunna säkra ett bättre resultat i projektet. I EU:s nya programperiod 2021-2027 kommer dessutom en större del av budgeten att finnas i Horizon Europe, vilken är efterföljaren till Horizon 2020. Se till att redan nu vara steget före och förbereda dig på bästa sätt.

Få koll på Grant Agreement och Participant Portal

Under kursen tittar vi på de olika rollerna som finns i dessa projekt – från koordinator till partner och olika typer av ”third parties”. Vi kommer sedan att gå igenom Participant Portal där ansökning, rapportering och budgetrevision görs. Därefter läggs tonvikt på Grant Agreement och den information som kan finnas i detta mycket viktiga avtal. Vi går även noggrant igenom olika projektkostnader – hur dessa beräknas, redovisas och dokumenteras samt hur en korrekt budgetrevision går till.


5 skäl att delta på kursen: • Bli trygg i ditt arbete med ekonomin i Horizon-projekt • Garantera ett bättre finansiellt resultat i projektet • Skapa ett bättre utföranderesultat • Förbered dig inför den nya budgetperioden 2021-2027 • Lär dig om Grant Agreement och Participant PortalGå två kurser om ekonomi i EU-projekt dagarna efter varandra och få rabatt!

Ange kod EKONOMIEU2 vid bokning till Ekonomi i Horizon 2020-projekt och kod EKONOMIEU1 vid bokning till Ekonomi i EU-projekt – fokus redovisning så får du totalt 3000 kr rabatt. Rabatten gäller enbart dessa två kurser och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Du måste boka dig på båda kurserna vid samma tillfälle för att få rabatt.
 

Förkunskapskrav:

Grundläggande kunskaper om ekonomiadministration i EU-projekt, motsvarande innehållet i kursen Ekonomi i EU-projekt – fokus redovisning

 • Datum: 2020-03-11 - 2020-03-11
 • Pris: 6 900 kr exkl. moms
 • Plats: Stockholm

 • Datum: 2020-09-25 - 2020-09-25
 • Pris: 6 900 kr exkl. moms
 • Plats: Stockholm

 • Målgrupp: Ekonomer, controllers, ekonomiassistenter, redovisningsansvariga och annan ekonomipersonal. Även projektledare och andra intresserade är välkomna.

Utbildningsledare

Display louise

Louise Weinreder

Louise Weinreder är EU-coach med mångårigerfarenhet av att arbeta i EU-finansierade utvecklingsprojekt, både i ansökningsfasen, vid genomförande och slutrapportering. Hon har arbetat inom flertalet program, såsom Interreg, FP7, Horizon2020, ESF, ERUF, Kreativa Europa, Bonus och Erasmus+. Med en gedigen bakgrund som controller, redovisningsansvarig och ekonomichef kan hon på ett enkelt sätt koppla de specifika krav och regler som kännetecknar EU-programmen, till den dagliga redovisningen i en svensk organisation, samt belysa de delar som särskiljer sig. Louise arbetar aktivt med ansökning och genomförande av EU-finansierade projekt och är därmed ständigt uppdaterad med eventuella förändringar som kan ske under en programomgång.

 

 

Boka

 

Frågor?

Fbfoto

Namn: Åza Swedin Mickiewicz

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program