Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Bemötande inom tandvården

För att personer med särskilda behov ska få en positiv upplevelse av tandvården krävs ett tryggt och individanpassat bemötande.  Som tandsköterska behöver du därmed ha gedigen kunskap om olika typer av svårigheter och hur du bemöter dem på allra bästa sätt, för att fler ska få den tandvård de behöver.

En fungerande tandvårdssituation för patienter med behov av särskilt stöd

Hur kan du som tandsköterska skapa ett positivt möte, och hur påverkar den fysiska miljön besöket? Vilka dilemman kan dyka upp i ditt arbete, och vilka hjälpmedel kan du använda dig av? Hur tar ni hand om tandvårdsrädda på bästa sätt genom hela vårdkedjan? På kursen får du svar på dessa frågor samt konkreta verktyg och handfasta tips som du kan använda dig av i ditt dagliga arbete.

Ta chansen att lära dig av våra experter och träffa tandsköterskor från hela landet!

 

5 anledningar att gå på kursen:


  • Lär dig hur du bemöter personer med NPF-diagnoser på bästa sätt

  • Öka din kunskap om kognitiva svårigheter och hur de påverkar mötet med tandvården

  • Bli bättre på att bemöta tandvårdsrädda – genom hela vårdkedjan

  • Ta del av hur du kan arbeta med lågaffektivt bemötande på din klinik

  • Få konkreta verktyg och tips för att skapa positiva möten med alla patienter

  • Målgrupp: Kursen riktar sig främst till dig som tandsköterska, men passar även dig som tandhygienist eller tandläkare.
  • Pris: 9 800 kr exkl. moms

Utbildningsledare

Display johanna bjork

Johanna Björk

Johanna Björk är konsult, pedagog och handledare. Hon arbetar med pedagogisk och social/psykiatrisk vägledning, med fokus på neuropsykiatri, genom föreläsningar och handledning. Hon har tidigare arbetat inom skola, BUP och har varit ADHD-konsulent på Ågrenska i Göteborg. Johanna har även lång erfarenhet av att föreläsa om bemötande inom tandvården för tandsköterskor, och har bland annat föreläst för Tandläkarförbundet.

Display 160909 maria hall namn

Maria Hall

Maria Hall arbetar också som tandsköterska på Mun-H-Center. Hon startade inom allmäntandvården för att sedan ägna sig åt barn med stora svårigheter att kooperera inom specialisttandvården för pedodonti och på Mun-H-Center. Även Maria har lång erfarenhet av att arbeta med inskolning i tandvårdssituationen när det gäller barn och vuxna i behov av särskilt stöd.

Display matts2

Matts Karlström

Matts Karlström är tandläkare och har en gedigen erfarenhet av att arbeta med tandvårdsrädsla. Han har tidigare arbetat på Medicinsk Tandvård Huddinge sjukhus med behandling av extremt tandvårdsrädda samt som huvudansvarig för verksamheten. Han har även arbetat som ansvarig för den oralmedicinska verksamheten på käkkirurgiska kliniken Karolinska Sjukhuset Solna. Idag driver han Specialkliniken för Tandvård med specifik inriktning mot behandling av tandvårdsrädda.

Display 160909 pia dorn rus namn

Pia Dornérus

Pia Dornérus arbetar som tandsköterska på Mun-H-Center – ett nationellt orofacialt kunskapscenter för sällsynta diagnoser. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med inskolning i tandvårdssituationen när det gäller barn och vuxna i behov av särskilt stöd. Pia började sin bana inom sjukhustandvården – som sedan på uppdrag av socialstyrelsen blev Mun-H-Center. Hon har under många år arbetat med strukturerad inskolning av barn med sällsynta diagnoser och autism med lyckat resultat.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program