Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Offentlig upphandling av IT – fördjupningsdag om krav och avtal

Att upphandla IT är komplext och ställer stora krav på organisationens kompetens då det finns många riskerar och oväntade kostnader att undvika. Efter stor efterfrågan på vår grundkurs Offentlig upphandling av IT har vi också lanserat vi nu en medföljande fördjupningsdag.

Fördjupningsdagen är perfekt att kombinera med den grundläggande utbildningen som går av stapeln dagarna innan med ett bredare perspektiv. Fördjupningsdagen särskiljer sig då vi djupdyker i utmaningar och lösningar kring kravställning och avtalsfrågor med fokus på IT-system.

Ur kursens innehåll:


Så omsätter du organisationens behov i förfrågningsunderlaget


Ändamålsenliga och utslagsgivande krav och tilldelningskriterier


Så skapar du väl utformade avtal med tydliga förväntningar


Gå båda kurserna i offentlig upphandling av IT till ett paketpris!

Väljer du att gå både denna kurs och Offentlig upphandling av IT får du totalt 4000 kronor rabatt, 2000 kronor rabatt på vardera kurs. Boka din plats till båda kurserna samtidigt. Ange rabattkod IT-fördjupning vid bokning till Offentlig upphandling av IT – fördjupningsdag om krav och avtal och rabattkod IT-grund vid bokning till Offentlig upphandling av IT.

Rabatten gäller enbart dessa två kurser och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Du måste boka dig på båda kurserna vid ett och samma tillfälle för att ta del av rabatten.


Tidigare deltagare ger kursinnehållet 5/5 och kursledaren 5/5 i betyg! Sagt om kursen:


Jag fick med mig ett helt nytt sätt att ställa krav på.

Jättebra!


  • Datum: 2020-05-27 - 2020-05-27
  • Pris: 7 900 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Datum: 2020-11-18 - 2020-11-18
  • Pris: 7 900 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Målgrupp: Alla som jobbar med offentlig upphandling av IT. Kursen förutsätter grundläggande kunskaper om IT-upphandling.

Utbildningsledare

Display lars arrhed

Lars Arrhed

Lars Arrhed, jur. kand., Göteborgs universitet, har omfattande specialistkunskaper och bred erfarenhet av olika former av komplexa offentliga upphandlingar av IT. Lars är en mycket uppskattad föreläsare och expert som år 2016 gav ut läroboken ”Offentlig upphandling av komplexa IT-tjänster”. Därtill deltar han i Offentliga affärers expertpanel med ansvar för bland annat IT-rättsliga frågor. Han har ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management och är ledamot i institutionsrådet vid Institutionen för tillämpad IT, Chalmers/Göteborgs universitet. Lars företräder främst upphandlande myndigheter och leder Advokatfirman Lindahls Göteborgskontors kompetensgrupp för immaterialrätt samt IT- och telekom.


Lars har god förståelse för lämpliga lösningar inom upphandlingsprocessens alla steg relaterade till IT-områdets komplexitet då han vet att små och stora upphandlingar kan kräva olika fokus. Där myndigheten saknar tillräcklig kännedom om IT-branschens arbetssätt och affärsmässiga villkor bidrar Lars med gedigen expertis med att främst förenkla och hålla nere kostnaderna i upphandlingsprocessen och avtalets genomförande. Därtill har Lars bl.a. biträtt en statlig myndighet i en av Sveriges största IT-upphandlingar med ett kontraktsvärde om ca 500 mkr som har överprövats utan att myndigheten har behövt rätta eller göra om upphandlingen

 

 

Boka

 

Frågor?

Fbfoto

Namn: Åza Swedin Mickiewicz

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program