Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Beredning, mötesteknik och protokollskrivning

Inom nämndadministrationen, vid sammanträden på olika nivåer och i ärendeberedningsprocessen uppstår kontinuerligt situationer av mer komplex karaktär där du som nämndsekreterare ofta får ta ansvar och reda ut hur man ska gå vidare. För att veta vad man får göra och inte, snabbt finna lösningar på problem och leda processen vidare behöver du både rätt kunskap och goda verktyg.

Denna fördjupningskurs för nämnd- och kommunsekreterare har tagits fram för dig som vill gå ett steg längre i din profession och känna dig säkrare i din roll bland andra tjänstemän och förtroendevalda. Vi djupdyker i ärendeberedningsprocessen och går igenom sammanträdesteknik och formalia som berör de riktigt komplexa situationerna som kan uppstå under ett möte.

3 skäl att gå kursen:


  • Känn dig säkrare i komplexa mötessituationer

  • Bidra till en korrekt och effektiv ärendeberedning i din förvaltning

  • Förbättra ditt skrivande för korrekta och ändamålsenliga protokoll

  • Datum: 2020-05-15 - 2020-05-15
  • Pris: 6 900 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Datum: 2020-10-02 - 2020-10-02
  • Pris: 6 900 kr exkl. moms
  • Plats: Stockholm

  • Målgrupp: Nämndsekreterare i nämnder, utskott och styrelser, samt kommunsekreterare som har grundläggande kunskaper om juridiken som styr nämndadministrationen

Missa heller inte kursen Juridiken som styr nämndadministrationen som ger dig en grundläggande insikt och juridisk kunskap.  
 

Utbildningsledare

Display hans

Hans Gåsste

Hans är konsult och har arbetat i 16 år som Revisionskonsult på PwC. Han genomförde ett stort antal revisionsgranskningar samt utvecklade och genomförde mängder av utbildningar med de offentligrättsliga regelverken som bas, bl.a. om offentlighet och sekretess, kommunallagen, förvaltningslagen, beredningsprocessen, praktisk nämndadministration och protokollsarbete. Innan dess arbetade Hans i 20 år som kommunsekreterare i Ljusnarsbergs och Leksands kommuner.

Display ove

Ove Axelsson

Ove är konsult och har arbetat i flera omgångar som kommunsekreterare och utredare i Mora kommun. Han har även arbetat i 11 år som Revisionskonsult på PwC där han bl.a. genomförde revisionsgranskningar samt utvecklade och genomförde utbildningar om de offentligrättsliga regelverken. Tidigare har Ove också arbetat som utredningssekreterare på kommunförbundets länsavdelning i Södermanland. 

 

 

Boka

 

Frågor?

Fbfoto

Namn: Åza Swedin Mickiewicz

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program