Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Likvärdig resursfördelning till förskolan

► Fördelningsmodellers framgångsfaktorer

► Socioekonomiska parametrar

► Nyckeltal för effektiva beräkningar

Resursfördelning för en trygg och utvecklande förskoleverksamhet

Alla barn ska ges bästa möjlighet till utveckling och lärande i en trygg och stimulerande förskola, oavsett förutsättningar. Du som arbetar med resursfördelning till förskolan har den viktiga uppgiften att säkerställa att tilldelade resurser verkligen gör nytta och skapar rätt förutsättningar för hög kvalitet i förskoleverksamheten.

Rättvis fördelning enligt gällande och kommande lagstiftning

Under denna kurs blandas föreläsning om aktuella resursfördelningsutmaningar med praktiska workshops och diskussioner. Dessutom får du fördjupad kunskap om de senaste och kommande lagändringar samt aktuell rättspraxis som påverkar resursfördelningen till förskolan.

Målet med kursen är att du ska ta del av verktyg och rutiner som kan effektivisera och förenkla resursfördelning till förskolor i din kommun.

Ur kursens innehåll:  • Aktuella lagändringar som påverkar resursfördelningen till förskolan
  • Framgångsrika rutiner och processer
  • Tilläggsbelopp – korrekt hantering
  • Nyckeltal och verktyg för effektiva beräkningar
  • Bra exempel på socioekonomiska fördelningsmodeller
  • Dialog med politiker och förskolechefer
  • Hur använder vi aktuella statsbidrag på bästa sätt?  • Målgrupp: Kursen riktar sig till dig som arbetar med resursfördelning, och uppföljning av resursfördelning, till förskolan. T.ex. i rollen som ekonom, controller, förvaltningschef, förskolechef
  • Pris: 9 800 exkl. moms

Utbildningsledare

Display marie lindblad

Marie Lindblad

Marie Lindblad är en rutinerad och uppskattad föreläsare inom korrekt och likvärdig resursfördelning till skola och förskola. Hon har gedigen praktisk erfarenhet av att arbeta med resursfördelning i kommunal verksamhet och är expert på hantering av tilläggsbelopp. I sin roll som konsult på PwC har Marie ofta uppdrag som rådgivare och utbildare inom skolområdet.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program