Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Praktiskt utredningsarbete inom offentlig sektor - Fördjupningskurs

Verktygen du behöver för effektiva, avgränsade och tydliga utredningar

Du som jobbar med utredningar inom offentlig sektor ställs ofta inför komplexa uppgifter och beslut som måste fattas. Oavsett om du är ny i rollen som utredare eller har några års erfarenhet finns det ofta en utmaning i hur en uppdragsbeskrivning ska tolkas så det finns en tydlig avgränsning och samstämmighet mellan dig som utredare och uppdragsgivaren.

Lyft ditt utredningsarbete till nästa nivå

Under fördjupningskursen djupdyker vi i din komplexa roll som utredare och du får ta del av verktyg och metoder som förbättrar kvalitetssäkringen av dina utredningar. Vi lyfter frågan om vilka mandat du som utredare bör ha gentemot uppdragsgivaren och du får praktiska exempel på välfungerande organisationsstruktur och arbetssätt för ett framgångsrikt utredningsarbete.

Ur kursinnehållet


  • Förhållandet mellan uppdragsgivaren och utredaren

  • Vilka mandat bör utredaren ha?

  • Tydliga rutiner och arbetssätt för kvalitetssäkring i praktiken

  • Konkreta exempel på bra, och mindre bra, utredningsarbete i offentlig sektor

  • Workshopövningar och gruppdiskussioner

 

Se även vår grundkurs

För dig som inte jobbat som utredare så länge och vill uppdatera dig på grunderna i praktiskt utredningsarbete inom offentlig verksamhet erbjuder vi även en grundkurs på samma tema. 

Praktiskt utredningsarbete inom offentlig sektor - Grundkurs
  • Målgrupp: Fördjupningskursen vänder sig till utredare, handläggare, utvecklingsstrateger, verksamhetsutvecklare, m.fl. som vill vidareutveckla sig i sin yrkesroll och diskutera aktuella utmaningar. Du behöver inte ha gått grundkursen för att delta på fördjupningskursen.
  • Pris: 9 800 exkl. moms

Utbildningsledare

Display robin travis

Robin Travis

Robin Travis är doktor i statsvetenskap och har som chef, utredare och konsult mångårig erfarenhet av större och mindre utredningar i olika kontexter. Han har tidigare varit anställd på Statskontoret och på utredningstjänsten i Sveriges riksdag och är numera enhetschef på Riksrevisionen. Dessa professionella utredarorganisationer verkar i politiska och mediala miljöer som kännetecknas av högt tempo och stora krav på kvalitet och integritet.

 

 

Intresseanmälan

 

Frågor?

Tel: 08 698 06 01

Ladda ner program