Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Vikten av retorisk skicklighet - Intervju med Frida Lundh

Av: Lisa Andersson | Publicerat: nästan 2 år sedan.

 

Få färdigheter kan ta dig så långt i arbetslivet som konsten att övertyga. Oavsett om du arbetar på chefsnivå eller längre ner i kedjan kommer du förr eller senare behöva presentera och argumentera för att få din vilja igenom.

Även om du har rätt i en omdebatterad fråga, eller bara har en god idé du vill genomföra, krävs det att du kan förmedla det på rätt sätt. För den som vill slipa sina kunskaper kan det vara ett smart drag att gå en kurs och lära sig från en av de bästa.

SIPU:s kurs Retorik och presentationsteknik hålls av Frida Lundh, en flitigt anlitad rådgivare för såväl anställda som chefer som vill förstärka sina retoriska och kommunikativa färdigheter. Vi frågade om hennes syn på retorik. 

Varför är retorisk skicklighet viktigt?

– Vare sig det handlar om att bli lyssnad på, få igenom dina förslag eller avancera i karriären, så stavas lösningen god kommunikationsförmåga. När tiden är knapp och arbetstempot ökat så gäller det att kunna formulera sig rappt och slagkraftigt för att få genomslag.

Varför ska man prioritera att delta på kursen?

– Med ett begränsat antal deltagare ges stor möjlighet att anpassa kursen efter specifika behov & önskemål! Ingen kurs blir den andra lik.

Vad vill du att deltagaren ska få med sig från kursen?

– ​Trygghet, mod och finess inom presentationsteknik.

 

2 kurser med Frida

Under året kommer Frida hålla i ett par olika kurser hos SIPU:

Vill du lära dig tala tryggt och snyggt eller behöver en skjuts i din organisations förändringarbete - passa på! Då merparten av kursdeltagarna kommer från offentlig sektor så det blir ett gott tillfälle att diskutera och dra lärdommar från andra i samma bransch.