Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer

Framgångsrik intern kommunikation – Intervju Anna Almberg

Av: Madeleine Kruse | Publicerat: över 2 år sedan.

Vad vinner man på att vara riktigt vass på intern kommunikation?

Vinsterna av en bra intern kommunikation är så många att de knappt går att fånga i text. Det mest uppenbara är att det finns ett starkt samband mellan känslan av att vara informerad och engagemang. Att känna sig lyssnad till och involverad i dialog är en nyckel för att ta ägandeskap för beslut och förändringar. Intern kommunikation skapar förtroende som skapar relation, det blir roligare att samarbeta och jobba med andra. Det blir roligare att gå till jobbet. Intern kommunikation minskar rykten som eliminerar stress därför finns det också hälsofrämjande askepter av bra intern kommunikation. 

 

Vilka konsekvenser kan en verksamhet vänta sig om de inte lyckas med den interna kommunikationen?

Människor som mår bra blir bra i mötet kunder. Människor som gillar att gå till sitt jobb berättar det för andra. Därför märks bra intern kommunikation i allra högsta grad i bemötandet gentemot omvärlden. Och det i sin tur stärker varumärket. Och vad händer med starka varumärken? Ja, det bidrar i allra högsta grad till lönsamhet. 

 

Vilka är dina 3 bästa tips för att lyckas?

  • Förenkla den strategiska planen så att den blir attraktiv, magnetisk och bjuder upp till engagemang. 
  • Stöd ledarnas kommunikation
  • Utveckla bra möteskultur

 

Framgångsrik intern kommunikation inom offentlig verksamhet

Kursen går av stapeln i Stockholm 28-29 augusti 2017.

Läs mer om kursen här

Läs hela programmet här

Boka din plats här

Varmt välkommen!